Spørsmål og svar om Sommerskolen Oslo 2020

Hvorfor er Sommerskolen 2020 avlyst?

Et arrangement som samler over 19 000 elever og 1000 ansatte på kryss og tvers av bydeler og klassetrinn fordelt på 45 skoler og kurssteder over hele byen, er ikke mulig å gjennomføre med myndighetenes smitteverntiltak og smitteveileder for skolene. Da myndighetene også forlenget forbudet mot store arrangementer frem til 1. september, ble det klart at vi må avlyse årets sommerskole.

Hvorfor avlyser dere Sommerskolen nå som skolene har åpnet igjen?

Sommerskolen er ikke er et lovpålagt opplæringstilbud, men definert som et arrangement og er et frivillig tilbud for osloelevene.

  • Det betyr at reglene om smittevern som gjelder for skolene nå, ikke gjelder for Sommerskolen.
  • Juridisk sett faller Sommerskolen under koronaforskriften § 13, som innebærer at det frem til 15. juni er forbud mot kultur- og idrettsarrangementer. I helgen ble forbud mot store arrangementer forlenget frem til 1. september.

Vil det være et annet tilbud i disse ukene?

Det blir en alternativ sommerskole i sommer. Elever på 5.-10. trinn på 20 skoler kan være med på morsomme, trygge og sosiale aktiviteter på skolen sin. Tilbudet er kun for elever på den enkelte skole. Les mer her.

Vil eksamenskursene for vgs-elevene gjennomføres?

Vi er glade for at vi kan gjennomføre eksamenskurs i to fag sommeren 2020. Kursene er elever som går yrkesfaglig utdanningsprogram (Vg1, Vg2) eller er lærling og har fullført følgende fag:

  • Naturfag (NAT1001), muntlig-praktisk eksamen
  • Matematikk (MAT1001), skriftlig eksamen

Les mer om eksamenskursene her. Påmeldingen åpner torsdag 30. april og er åpen frem til kursstart. Meld deg på her.

Vil kurset Bli skoleklar gjennomføres?

Vi vil i samarbeid med AKS gjennomføre kurset for elever som skal begynne i 1. klasse til høsten. Dette kurset arrangeres for elever på følgende skoler: Bjørndal, Ellingsrudåsen, Haugen, Lusetjern, Mortensrud, Rommen, Svarttjern, Tøyen, Vahl, Veitvet, Vestli og Linderud. Les mer om kurset her.