Kurstilbudet for ungdom er klart

I sommer kan du melde deg på gratis aktiviteter og kurs over hele Oslo. Påmeldingen er åpen fra 9 mai til og med 19. mai.

Har du lyst å bli mer kreativ gjennom å sy egne klesplagg eller lage møbler? Vil du lære å kode med micro:bit eller bygge en robot? Eller kanskje du vil klatre, bade og spille fotball?

Aktivitetene vil foregå i starten og slutten av sommerferien – uke 25, 26, 32 og 33. Tilbudet er helt gratis og du betaler ingenting for å bli med. Og selvfølgelig starter vi hver dag med gratis frokost!

Se hele aktivitetsprogrammet her.

Hvis du er elev på 8.-10. trinn:

• Vil du lære programmering og game? Da kan kurset “Koding!” passe for deg. Bli kjent med Python, verdens mest brukte programmeringsspråk, lag digital kunst og kode egne spill.
  • Liker du å spille Counter Strike, League of Legends, eller vi du teste ut nye spill? Prøv E-sportlinjen hos Persbråten VGS.
  • ¡Hola! ¿Qué tal? Sjekk ut språkkursene våre og bli bedre kjent med spansk, fransk, tysk og engelsk.
  • Hva med kokkekamp, matlaging og søte desserter? Bli med på Sommerrestauranten og lær å lage miljøvennligmat som smaker helt fantastisk!
  • Hvis du vil være på sjøen i sommer er Miljøskipet aktiviteten for deg. Her blir båten klasserommet vårt. Lær om miljø og hvordan livet i havet påvirkes av forsøpling og klimaendringer.
  • Bli med å programmere roboter sammen med selskaper fra den norske IT-bransjen! Bli med på kurs hos Teknologihuset Rebel.
  •  Vil du lære å bygge hus, prøve deg som frisør eller kanskje du liker å jobbe med mennesker? Da anbefaler vi å sjekke ut de ulike aktivitetene vi har innenfor yrkesfag.
  • Visste du at improvisasjon og teaterlek kan bidra til gode revynummer? Bli med på Improlaben og få trening i hvordan du kan lage morsomme karakterer og scener

Hvis du er elev ved videregående:

• Lurer du på hvordan det er å være student? Ønsker du å imponere med en forrykende tekst? På akademisk skrivekurs lærer du å bygge og strukturere en god tekst.

• Ønsker du å bruke ditt engasjement til å påvirke samfunnet? Sammen med Young Ambassadors får du møte politikere og organisasjoner som jobber med påvirkning og samfunnsendring. Bli med og diskutér samfunnsaktuelle utfordringer som klima, teknologi, psykisk helse og menneskerettigheter.

• Har du lyst på en deltidsjobb eller en sommerjobb? Lær alt om å søke jobb fra CV og søknad til intervju på kurset Gira på jobb!.

Slik melder du deg på:

• Påmeldingsperioden er fra 9. til 19. mai.
  • Du logger deg inn med Feide og velger kurs i prioritet 1 – 5.
  • Den 23. mai sender vi beskjed på sms/ e-post om tildeling av kursplasser.
  • Fra 24. mai kan du melde deg på ledige plasser eller ventelisteplasser.
  • Du kan rykke opp fra venteliste til ledig kursplass helt frem til 3. juni.