Oversikt over kurs for 7.-13.trinn

7.-8.trinn 

Climb your way to better English!

I dette engelskkurset vil du bli skikkelig sliten i armene, bli mye bedre i å snakke engelsk og lære mange nye klatreord. Dessuten vil du få mange fistbumps! Gjør deg klar for å snakke engelsk i 5 dager, dra på klatreturer og bruke kroppen mye hver dag. Kanskje du har en klatrefilm eller bildeserie du kan vise vennene dine når du er ferdig? 

Alt 1: Allez, allez! /J`ai envie de parler français! Begynn å lære fransk!

Dette kurset er for deg som har lyst til å lære, men ennå ikke kan fransk. Fransk er et av de viktigste og mest talte språkene i verden! På sommerskolen får du utforske og prøve deg på språket og kulturen gjennom lek, ekskursjoner, franske smaker og i møte med fransktalende personer.   

Alt 2: J`adore parler français!  Lær mer fransk! 

Ønsker du å lære enda mer fransk? Dette kurset er for deg som har hatt ett år med fransk, eller av en annen grunn kan litt fransk fra før.  På sommerskolen vil du utforske og bruke språket og bli mer kjent med kulturen gjennom lek, ekskursjoner, franske smaker og i møte med fransktalende personer. 

Innovation camp

Verdiskapning lærer du ved å få 100 kroner til å bli 1000 kroner eller mer på en dag. Klarer du det, tror du? Vil du være en kreativ person? Vil du lære å skape interesse rundt et produkt eller noe annet i hverdagen? Vil du skape noe nytt eller forbedre noe som allerede finnes? Vi skal også skape et helt nytt produkt for en ekte bedrift. 

¡Un poco loco! Test ut spansk med oss.

Har du lyst til å lære spansk? Har du tenkt på hvor kult det ville vært å kunne snakke med over 500 millioner mennesker? Eller å kunne dra til over 25 land og forstå español? I dette kurset skal vi skal lære spansk gjennom blant annet lek, spill, música y videos og tegning- og så klart må vi smake på noe fra det spanske kjøkken! Vi skal også på en spennende utflukt. Dette kurset er for deg som ikke kan noe spansk fra før. ¡Vamos! 

¿Están listos? Øv deg på spansk!

Har du hatt spansk på 8. trinn eller kan du litt spansk fra før? Er du gira på å lære mer? Español kan læres på mange gøye måter! Vi skal bruke spill, música og turer i Oslo for å lære språket. Å lære español handler også om å bli kjent med spennende reisemål og ikke minst smake på mat fra det spansktalende kjøkken! ¿Están listos? Er dere klare?   

Veien til makta

Hvem er det som egentlig har makta i samfunnet? Er det politikerne, tiktokerne eller er det kanskje deg? Bli med på en uke der vi skal utforske hvordan maktsystemet fungere i Norge og resten av verden. Kanskje oppdager du hvordan akkurat du kan påvirke verden. Gjennom uka skal vi vandre langs Akerselva, spille spill og dra på «makttur» i byen. Bli med å utforske veien til makta. 

Tingenes verden 

Hva ville du gjort uten telefonen vår? Er det noen ting menneskene ikke kan leve uten? Vi lager en tidskapsel og kanskje graver vi den også ned. Bli med på en spennende uke hvor vi skal utforske tingenes verden. Vi filosoferer og løser morsomme dilemmaer sammen. Alt dette gjør vi ute i parken og i skogen. I tillegg skal vi være arkeologer på en historisk plass, og vi utforsker Teknisk museum. Kurset er for deg som liker å være ute og liker å filosofere.   

9.-10.trinn

日本との出会い Mitt møte med Japan

Er du nysgjerrig på japansk språk, kultur og historie? Har du lest en japansk tegneserie eller hørt japansk musikk og vil ha mer? I dette kurset skal du utforske kulturen, historien og samfunnet i Japan. Samtidig får du lære deg noen nyttige ord og fraser som du kan bruke for å komme deg frem i soloppgangens rike. Tegn japanske tegn med pensel, les japanske eventyr, test japanske smaker og mye mer! 

Jobbjegerne: Klar – ferdig – søk!

Dette kurset er skreddersydd for deg som ønsker å lære verdifulle ferdigheter for å søke og lande en jobb allerede som ungdom. Vi skal bli gode på kunsten å sette sammen en CV, skape en overbevisende søknad og det å skille seg ut i et intervju. Uansett hvilken arbeidserfaring du har – mye eller ingenting – er målet at du skal få verdifull veiledning som du vil få bruk for i en jobbsøkerprosess. Som jobbjeger vil du få prøve deg på flere praktiske oppgaver, hvor du vil bli kjent med dine egne styrker og hvordan du skal framheve disse. Kurset vil også inneholde en utflukt i løpet av uken til en hemmelig destinasjon. 

Miljøskipet – Naturfag på sjøen

Bli med å oppdage hemmelighetene som havet skjuler! Sammen med Miljøskipet skal vi lære om havet på havet. Vi skal utforske hvordan forsøpling og klimaendringer påvirker livet i Oslofjorden. Klasserommet ditt vil være på en båt og sammen skal vi utforske noen av økosystemene i Oslofjorden. Om det er fint vær rekker du kanskje en liten badetur også?   

Videregående skole

Story of my life

På dette kurset lærer du å fortelle og skrive gode historier på engelsk. Alle har opplevd ting som er eller kan bli en god historie. Vi bruker egne opplevelser og sper på med fantasi! Gjennom uka utforsker vi ulike sjangere, fra improviserte fortellinger til sangtekster og manus til humorserie. Vi skal også på en utflukt for å hente inspirasjon til nye historier. 

Hackaton Challenge – Fra idè til forretningskonsept

Er gründerlivet noe for deg? Bli med på Sommerskolens Hackathon Challenge! Denne uken jobber du sammen med andre i team for å løse virkelige samfunnsutfordringer.  Du lærer å lage forretningsmodell og markedsmateriell, utfører markedsundersøkelser og pitcher idéen din på eventet BizBlitz Showcase. Hvem vet, kanskje blir blir din idè starten på et revoluserende produkt eller tjeneste. Bli med, ha det gøy, og se om det blor en gründer i deg! 

Jobbjegerne: Klar – ferdig – søk!

Dette kurset er skreddersydd for deg som ønsker å lære verdifulle ferdigheter for å søke og lande en jobb allerede som ungdom. Vi skal bli gode på kunsten å sette sammen en CV og skape en overbevisende søknad som skiller seg ut blant andre. Uansett hvilken arbeidserfaring du har – mye eller ingenting – er målet at du skal få verdifull veiledning som du vil få bruk for i en jobbsøkerprosess. Som jobbjeger vil du få prøve deg på flere praktiske oppgaver, hvor du vil bli kjent med dine egne styrker og hvordan du skal framheve disse.   

Miljøskipet – Realfag på sjøen

Bli med å utforske Oslofjorden og lære om marinbiologi og hvordan forsøpling og klimaendringer påvirker dyrelivet havet. Bli med ombord på en båt som blir klasserommet ditt. I kurset vil du lære om havet på havet, blant annet gjennom snorkling. Gjennom dette kurset vil du få en dypere forståelse av det fascinerende livet som finnes i fjorden vår! Avhengig av været kan det også bli mulighet for å ta en badetur.